HAFTALIK ÇAY-SOHBET BULUŞMASI

ANKARA ATATÜRK LİSELİLER DERNEĞİ

2018–2019-2020 DÖNEMLERİ FAALİYET RAPORU

Sayın Divan Başkanlığı , Genel Kurulun saygıdeğer üyeleri;

2020 Yılı Mart ayı içerisinde yapılması öngörülen ve duyurusu yapılan olağan Genel Kurul Toplantımız, Covip-19 Pandemisi nedeniyle İçişleri Bakanlığı Genelgeleri uyarınca çeşitli defalar ertelenmiş olduğundan, 2021 yılına sarkan Genel Kurul Toplantımızda 2018-2019 dönemlerine ilave olarak 2020 yılına ilişkin faaliyet ve hesaplarımızda gündemimizde yer almış bulunmaktadır.

Bilindiği üzere, 25 MART 2018 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul’da yapılan seçim sonucunda Ali Fahir KAYACAN, Nuh Naci DOĞUTEPE, Varlık BEŞLİ, Mete DUYGULUER, Hasan ALICI , Mahmut BİLGİÇ ve Hanife Ayşim ULUS’tan oluşan Yönetim Kurulumuz göreve başlamış bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu’nun 25/03/2018 tarihli ilk toplantısında yapılan seçim sonucunda;

Ali Fahir KAYACAN                          Yönetim Kurulu Başkanı,

Nuh Naci DOĞUTEPE                      Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,

Mete DUYGULUER                           Sekreter

Varlık BEŞLİ                                      Sayman,

Hanife Ayşim ULUS                          Sekreter Yardımcısı,

Mahmut BİLGİÇ                               Sayman Yardımcısı

Hasan ALICI                                      Üye                              olarak seçilmişlerdir.

25 Mart 2018 Tarihli Genel Kurul ile göreve getirildiğimiz tarihten bu güne kadar geçen süreçte, Yönetim Kurulumuzca yapılan faaliyetler öz itibariyle aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Yönetim Kurulu iş bölümü sonrasında Genel Kurul Sonuç Bildirimi Başkan tarafından hazırlanarak  DERBİS  üzerinden süresinde İl Dernekler Müdürlüğüne gönderilmiş olup, Dernekler  Müdürlüğünce incelenerek  Dernek  Yönetim organları ile ilgili gerekli değişiklikler kayıtlara işlenmiştir.

2018-2019-2020 yıllarına ilişkin Dernek Beyannameleri süresi içinde  Başkan tarafından DERBİS üzerinden İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne gönderilmiş ve DERBİS sistemine işlenmiştir.

2015 yılı Kasım ayında başlayan haftalık Çay-Sohbet toplantılarımız yaz tatili dışında her hafta Çarşamba günleri 14.00-17.00 saatleri arasında sürdürülmekte olup,  Derneğimizi ziyaret eden Atatürk Liselilere  masrafları Çay-sohbet toplantısına ev sahipliği yapan Yönetim Kurulu Başkanı veya Yönetim Kurulu üyesi tarafından karşılanmak suretiyle ücretsiz simit-kek vs. çay ikram edilmektedir.Haftalık çay-sohbet toplantılarımıza katılım gün geçtikçe artmaktadır.

05 Aralık 2015 tarihinden itibaren başlayan  Dernek Merkezimizdeki aylık Geleneksel   Kokteyl etkinliği  uygulamasına zengin bir menü eşliğinde ve kokteyl-hafif yemek konseptinde 2018 ve 2019 yıllarında da devam edilmiştir.

14/10/2018 ve 06/10/2019 tarihlerinde Okulumuzun bahçesinde geniş bir katılım ile Geleneksel Döner-Pilav günleri düzenlenmiş olup, katılanlara ücretsiz ikram edilen Tavuk döner-Pilav ve ayran masraflarının tümü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mahmut BİLGİÇ tarafından karşılanmıştır.06 Ekim 2019 tarihindeki Döner-Pilav günümüze Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mahmut BİLGİÇ ve  Genel Sekreterimiz Mete DUYGULUER’in temasları ile Ankara Kulubü Seymenleri katılarak oyunları ile renk katmışlardır.

2019  Yılı Kasım ayında Öğretmenler günü münasebetiyle Okul Müdürümüz, Müdür yardımcıları ve öğretmenlerine 36 kişi olarak Dernek Merkezi terasımızda ordövr tabağı , ara sıcaklar ve ana yemek tamamen dernek imkanları ile Başkan,Gensek ve Yönetim Kurulu Üyesi Hanife Ayşim ULUS tarafından hazırlanmak suretiyle  Öğretmenler günü  Yemeği düzenlenmiştir.Yemekte ikram edilen tatlı Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hasan ALICI tarafından karşılanmıştır.

06/06/2018 tarihinde gerçekleştirilen diploma ve kep atma törenine Yönetim Kurulu başkanı ve ayrıca 3 Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılım sağlanarak Okulumuzdan ilk 3 derece ile mezun olan öğrencilerimize Derneğimiz adına 200 er TL.sından toplam 600,00 TL.sı Para ödülü verilmiş ve ayrıca Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hasan ALICI tarafından temin edilen Nutuk hediye edilmiştir.Öğrencilerimize verilen toplam para ödülünün yarısı dernek imkanları ile, yarısı ise Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hanife Ayşim ULUS tarafından karşılanmıştır.

12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen diploma ve kep atma törenine Yönetim Kurulu başkanı ve ayrıca 3 Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılım sağlanarak Okulumuzdan ilk 3 derece ile mezun olan öğrencilerimize Derneğimiz adına 3 adet  çeyrek altın verilmiş ve ayrıca Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hasan ALICI tarafından temin edilen Nutuk hediye edilmiştir.

Danışman öğretmenlerinin nezaretinde Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri tarafından  2019 yılı Ekim ayında düzenlenen ve ülkemizin değişik okullarından öğrencilerin katıldığı Model Birleşmiş Milletler yarışması (MUNALL) faaliyeti ile ilgili olarak, Yönetim Kurulu Üyelerimizden 1989 yılı mezunu Sayın Mahmut BİLGİÇ 2 gün yemek ve 1982 yılı mezunlarımızdan Sayın Melih Baran KILIÇ kırtasiye sponsorluğunu üstlenmişler,Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hasan ALICI’nın girişimi ile de konuk öğrencilerin ulaşım ihtiyaçlarının giderilmesi için Çankaya Belediyesince otobüs tahsis edilmiştir.Bu faaliyet ile ilgili olarak Derneğimize ait çay makinesi de öğrencilerimiz için geçici olarak tahsis edilmiştir.

Tübitak Ankara ve Türkiye Proje yarışmalarında finale kalan okulumuz öğrencilerine manevi destek amacıyla öğrencilerimizin proje tanıtım stantları Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu üyelerince ziyaret edilmiştir.

Atatürk’ün okulumuzu ilk ziyaretinin yıldönümü münasebetiyle, Okul Yönetimi ve öğrencileri ile birlikte 30 Aralık 2018 ve 30 Aralık 2019 tarihlerinde Dernek Yönetim Kurulu Başkan ve bazı üyelerinin yanı sıra bazı Atatürk Liselilerin katılımı ile Anıtkabir ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

2017 yılında Dernek Başkanı tarafından bağışlanan 3 raflı duvar kitaplığı ve bir kısım kitaplar  ile başlayıp    Okulumuz mezunlarından İMGE yayınevi Sahibi Sayın Şebnem Ç. Tabakçı tarafından gönderilen 50 adet kitap ile sayısı artan mini kitaplığımız daha sonra alınan 2 adet 3 raflı kitaplık ile daha da büyütülmüştür.

17/02/2018  tarihinde Derneğimize 1 adet telalı makam Türk Bayrağı ve 1 adet telalı Dernek Bayrağı , ayrıca Dernek ve Okul flamaları ile Dernek ve Okul direkli masa bayrakları satın alınarak Terasımızda güzel bir görüntü sağlanmıştır.Ayrıca , okulumuzun 1986 yılı mezunlarından Sayın Engin KÖSTERİT tarafından 18 adet masa üstü bayrak ve 2 adet kırlangıç Flama derneğimize bağışlanmıştır.

Vergi affından yararlanılmak suretiyle Dernek Merkezimizin satın alındığı Mayıs 2010 tarihinden beri yapılmayan emlak vergisi bildirimi ve geçmiş dönem vergi borçları ile ilgili işlemler 13/07/2018 tarihinde yerine getirilerek tüm borçlarımız ve 2018 yılı emlak vergisi ödenmiş olup, 2019 ve 2020 yılları emlak vergileri de ödenmiştir.

Yaz aylarında oldukça sıcak olan terasımız için bir klima temini için Yönetim Kurulu Başkanı tarafından ilk bağış yapılmak suretiyle Facebook grubumuzda ve diğer iletişim araçlarımız ile yapılan duyuru üzerine bazı Atatürk Liseli arkadaşlarımızın yaptıkları bağışlar ile 11/07/2019 tarihinde oldukça uygun fiyata sıfır ve 3 yıl garantili 24.000 BTU kapasiteli Vestel marka sıcak-soğuk split klima satın alınmış, yapılan bağışlardan artan miktar ile de 23/07/2019 tarihinde 121 ekran kendinden uydu alıcılı Hi-Level Led tv. Satın alınmıştır.

1969 mezunlarının 50. Yılı münasebetiyle oldukça geniş bir katılım ile okulumuzda bir tören düzenlenmiş ve ayrıca 50. Yıl yemeğinde beraber olunmuştur.

27.12.2019 tarihinde Atatürk’ün Ankara’ya geliş törenine, 02.02.2019 tarihinde Ankara Kız Lisesi karma resim sergisine ve 03.03.2020 tarihinde Sayın Erol ÜÇER’i anma törenine Genel Sekreter ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri olarak katılım sağlanmıştır.

Banka hesabımızda bulunan  mütevazi miktarın duruma  göre belirli bir miktarının aylık vadeli mevduatta değerlendirilmesi sonucunda, cüz’ide olsa faiz geliri elde edilmiştir.

Kokteyl ve çeşitli günlerde düzenlenen yemek gelirleri ve değişik kişilerin yapmış oldukları bağışlar  ile Derneğimizin bir çok ihtiyacı karşılanmış bulunmaktadır.

Haftalık çay-sohbet toplantılarımız, kokteyller ve yemeklerde bazı üyelerimiz tarafından makbuz karşılığı aidat ödenmesinde artış olması doğal olarak sevindirici olmuştur. 2018-2019 ve 2020 yıllarında önceki yıllara göre elden ve banka vasıtasıyla aidat ödenmesinde belirli bir artış söz konusu olmuştur. Bu durum ekte sunulan gelir tablosundan açık olarak görülebilecektir.

Yönetim Kurulunun  verdiği yetki ile, önceki dönemden itibaren Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Ziraat Bankası Necatibey Şubesindeki Dernek Banka hesabı ile ilgili olarak internet şifresi alınmış olup, Otomatik ödemeye dahil olan Elektrik, İnternet ve Telefon fatura ödemeleri dışında tüm dernek ödemeleri internet üzerinden hızlı ve çok cüz’i bir masrafla yapılma imkanına kavuşmuş, bunun yanı sıra Dernek Banka hesabının bankaya veya ATM ye gitmeye gerek kalmaksızın her an kolaylıkla kontrol edilebilme imkanı sağlanmıştır.

Toplu SMS sistemi ile ilgili olarak daha önce anlaşma yaptığımız Organik Haberleşme firmasının ile Toplu SMS sistemimiz aktif ve kesintisiz şekilde sürdürülmekte, üyelerimiz ile iletişim en üst seviyede bulunmaktadır.

Yönetim Kurulumuza intikal eden, üyelerimiz veya Atatürk Liseliler ile ilgili vefat veya hastalık haberleri, toplu SMS sistemimiz, WEB sayfamız ve Facebook Grup Sayfamız aracılığı ile düzenli olarak üyelerimize ve Atatürk Liselilere duyurulmuştur.

Sohbet toplantıları, kokteyl ve yemekler için gerekli Masa örtüleri, tabak, bardak ve diğer malzemeler temin edilmiştir. Derneğimizde mevcut tüm demirbaşlar, Demirbaş listesine  kaydedilmiştir.

Geçen dönemde başlatılan,  Dernek Merkezimize ait  telefonun doğrudan Yönetim Kurulu Başkanının cep telefonuna yönlendirilmesi uygulamasına devam edilmiş olup, 7 gün 24 saat Dernek telefonundan Dernek Başkanına ulaşılması mümkün hale getirilmiştir.

Günümüzde sosyal medya iletişim araçlarının çok büyük önem kazanması dikkate alınarak önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı tarafından, Dernek Tüzüğünün 17. Maddesi ile Yönetim Kurulu Başkanının görevleri arasında  sayılan Derneğin yönetim ve hizmet çalışmalarına öncelik ve etkinlik kazandırmak“ maddesinin bir gereği olarak, 06 ARALIK 2014 tarihinde “ ANKARA ATATÜRK LİSELİLER DERNEĞİ “ adı altında oluşturulan Facebook grubumuz çok büyük ilgi görmüş olup, toplu SMS sisteminin yanı sıra Derneğimiz ile ilgili tüm faaliyet ve duyuruların buradan da çok daha fazla kişiye ulaşması sağlanmıştır. Dernek olmamız nedeniyle siyasi veya buna benzer  paylaşımlar yapılmasına  izin verilmeyen Facebook grubumuzun halen yaklaşık  1518 üyesi bulunmaktadır. Diğer yandan, Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Derneğimiz adına açılan bir instagram ve Twitter hesabı da mevcuttur.

31 Aralık 2020 tarihine kadar http://www.ataturkliseliler.org/  internet adresine sahip önceki WEB sayfamız, Yönetim Kurulumuzun görev dönemi içerisinde çok daha etkin ve devamlı işleyen bir performans ile kullanılmış olup, toplu SMS sistemimiz ve Facebook Grup sayfamızda yapılan duyurular sonucunda da WEB sayfamız çok daha yoğun bir şekilde ziyaret edilmeye başlanmıştır.Nitekim, WEB sayfamızın ziyaretçi sayısı, Yönetim Kurulumuzun görev dönemi içerisinde önceki dönemlere göre 2-3 kat artmış bulunmaktadır.

01/01/2018 tarihi ile 31/12/2020 döneminde 38 ASIL, 1 Fahri olmak üzere 39 yeni üye kaydı yapılmış olup, son üye numarası 1609 dur.

Covid-19 Pandemisi nedeniyle ne yazık ki 2020 yılı içerisinde 2020 Şubat ayı sonlarına kadar gerçekleştirilen Haftalık Çarşamba toplantıları dışında yasal ve idari engeller nedeniyle herhangi bir etkinlik yapılması mümkün olamamıştır.

Terasımızın üst kısmında belli bir bölgeden kaynaklanan su sızıntısı, 2020 yılı Şubat ve Mart ayları içerisinde temin edilen bir usta eli ile malzeme ve işçilik dahil olmak üzere 4626,96 TL. sı sarfedilmek suretiyle tamamen giderilmiş, su sızıntısı nedeniyle bozulan ve deforme olan teras iç ve dış kaplama-yalıtım malzemeleri tamamen değiştirilmiş, su sızıntısının yarattığı duvar boya bozuklukları yeniden boyanmak suretiyle giderilmiştir.

31/12/2020 TARİHİ İTİBARİYLE ;

KASA VE BANKA OLARAK 2021 YILINA  10.538,93  TL.SI  DEVREDİLMİŞTİR.

2018-2019-2020yıllarına ilişkin gelir-gider tabloları ile 2021-2022 yıllarına ilişkin tahmini bütçe ekte sunulmuştur.

Gelir gider tabloları dikkate alındığında, Derneğimizin   mevcut haline ve hiç borçsuz olarak bugünlere  gelebilmesinin bağışlar sayesinde mümkün olabildiği açık olarak görülmektedir.

Yaptıkları bağışlar ile derneğimizin bugünlere gelmesine büyük katkı veren herkese şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Görev dönemimiz içerisinde, ana vizyonumuz  “Daha iyiye , daha güzele ulaşmak“ olmuştur. 25/03/2018 tarihli Genel Kurulda oluşan Yönetim Kurulu ile birlikte bugünlere ve her şeyden önemlisi ; uzun seneler boyunca Atatürk Lisesinin bir sınıfında veya Spor salonunda Genel Kurulunu yapmak zorunda kalan bir Dernekten, kendi merkezinde çok daha rahat ve fazla imkanlar ile Genel Kurulunu yapan bir Dernek seviyesine gelmiş olmak bizler için ayrı bir mutluluk nedeni olmuştur.

Bilindiği üzere, Tüzüğümüzün 30. Maddesinin amir hükmü uyarınca üye giriş ödentisi ve yıllık üye aidat miktarlarının her yıl için Genel Kurul tarafından belirlenmesi gerekmektedir.

Kuşkusuz ki, hiç bir şeyin sonu olmadığı gibi görev dönemimiz ile ilgili olarak ta, daha iyisinin yapılabileceği söylemi dile getirilebilir.

Bizler, mevcut kısıtlı imkanlar ile Derneği, her hafta Atatürk Liselilerin buluşma yeri olarak belli saatlerde açık tutmayı, her ay tamamen amatör bir ruhla bizzat kendimiz hazırlamak ve mutfaktaki kısıtlı imkanlara rağmen sıcak olarak servis yapılacak şekilde ara sıcaklar da sunmak suretiyle Kokteyl ve yemekler düzenleyebilecek bir duruma getirmeyi, sosyal medyayı da etkin şekilde kullanıp, şahsi dostluklarımızın da etkisi ile önemli rakamlarda bağış sağlamayı, Derneği hiç borçsuz olarak Banka hesabında derneğimiz için önemli  sayılabilecek bir para bulunacak hale getirmeyi, bir çok sivil toplum kuruluşunda olmayacak şekilde  dernek üyeleri ve Atatürk Liseliler ile etkin ve sürekli iletişim kurulmasını, her şeyden önemlisi Genel Kurulumuzu Dernek Merkezinde yapabilecek imkanlara ulaşmayı sağlayabildik.

Derneğimiz için en önemli husus, sadece isimlerden ibaret bir Yönetim Kurulu listesinin oluşturulması olmamalıdır.

Bizzat yaşayarak gördük ki, gerektiğinde Dernek Merkezinin temizlenmesi vs. işleri dahil olmak üzere özetle, elini bizzat taşın altına koyacak kişilerden oluşacak bir Yönetim Kurulu ile Derneğin yaşayabileceğini ve daha güzel işler başarabileceğini değerlendiriyoruz.

Genel Kurulumuzun Derneğimizin geleceği için sağlıklı ve güzel kararlar alacağına yürekten inanıyor ve Yönetim Kurulumuz adına saygılar sunuyorum.

Ali Fahir KAYACAN

Yönetim Kurulu adına

Başkan

EKLERİ :

EK-1    : 2018 Yılı Gelir-Gider Tablosu.

EK-2    : 2019 yılı Gelir-Gider Tablosu.

EK-3    : 2020 yılı Gelir-Gider Tablosu.

EK-4    : 2021-2022 Yılları tahmini Bütçesi.