KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI
Öğrencimiz Zahide ÇAM'ın Buurs kazandığı Okul

Değerli, Ankara Atatürk Lisesi Mezunları ve Ankara Atatürk Liseliler Derneği,

Ben, Ankara Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi Zahide Çam. 2020 senesinin yazında Çocuk Hakları Derneği ve Türk-Amerikan Derneği´nin Amerika´daki üniversiteler için burslu bir şekilde öğrenci yetiştiren bir programına kabul edildikten sonra mentorluk desteğiyle TOEFL ve SAT kursu almaya hak kazandım. Aynı zaman diliminde Pennsylvania Üniversitesi´nden sertifika programıyla tam burslu İngilizce Medya Okuryazarlığı dersi alma şansına eriştim.

Bunlar sayesinde hedefimin Amerika´nın Sarmaşık Okulları (Ivy League) denilen en iyi üniversitelerinden birinde Gazetecilik ve Hukuk bölümlerinde çift ana dal yapmak olduğundan emin olduktan sonra yurt dışına lisede kalan yıllarımdan itibaren gitmek istediğime karar verdim. Akabinde lise eğitimimi tamamlamak için özellikle Kanada´daki uluslararası liseleri araştırmaya başladım. Bu sayede İngilizce eğitim alıp istediğim üniversiteler için gereken sınavlarda daha başarılı olabilecek ve çok kültürlü bir ortamda yeni insanları tanıma fırsatına erişecektim.

İstediğim liselere başvuru sürecimde Türkiye´de ulusal ve uluslararası münazara yarışmalarına katılmış ve dereceler elde etmiş olmam, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu´nun Araştırma Yarışması için psikoloji alanında makale yazmış olmam, ortaokuldan beri dersler alarak kendimi yazma konusunda geliştirmem ve şu an okulumuz topluluklarından Akademia´nın Bahçesi´nde e-Rehber adlı dijital derginin genel yayın yönetmenliği ile topluluğun okul liderliğini yapmam, kitaplar ve dergiler için dijital çizimler üretmem ve sosyal sorumluluk projeleri için gönüllü bir illüstratör olarak Avrupa Psikoloji Öğrenci Dernekleri Federasyonu (EFPSA) gibi kuruluşlarla çalışmam sayesinde Kanada´daki Niagara Christian Collegiate adlı bir okuldan ciddi bir bursa hak kazandım!

Okulun normal ücreti 50.000 Kanada Doları olmasına rağmen dolar kuru gibi sebeplerden dolayı bunu karşılayamayacağımı belirttiğim için bana 45.150 Kanada Doları burs verdiler ve şu anda benim ödemem gereken sadece 4.850 Kanada Doları var. Bu da demek oluyor ki bursuma dahil olmayan ve 15 Nisan´a kadar benim ödemem gereken 31.525 Türk Lirası var.

Orada okumanın anlattığım üzere bana çok şey katacağına eminim ve bu kadar büyük bir burs kazanmışken kalan kısmı karşılayamadığım için gidememek benim için büyük bir hayal kırıklığı olur.

Eğer durumunuz varsa ücretimin kalan kısmını Türkiye´den bir bursla karşılayabilmek beni çok mutlu eder.
Ekte kabul mektubuma, öğretmenlerimin referans mektuplarına ve okula dair detaylara erişebilirsiniz. Şimdiden ilginiz ve değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

İRTİBAT NO : Zahide ÇAM GSM : 0.532.333 97 86

İRTİBAT NO : Mete DUYGULUER GSM : 0.541.521 19 33

HESAP : Hale ÇAM (Annesi)

HESAP BİLGİLERİ :
İŞ BANKASI CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ ŞUBESİ 1202