DİĞER YAZARLARIMIZ
Ankara Atatürk Lisesi Derneği 26.01.2021 - ARAMAK VE ARANMAK

GÜRŞEN SEVİNÇ(*)

Aramak ve Aranmak

Sevginin, dostluğun sürdürülmesi ve korunması için uygulamamız gereken iki kelime; ARAMAK VE ARANMAK… Hele yaşadığımız şu dönemde o kadar önemli ki… Beynelmilel kulüplerin kuralları arasında dost kazanmak ve kazanılan dostluğu korumak vardır.

Size ve topluma zararı dokunmayan, hayatınızda iz bırakan her zaman kapısını çalabileceğimiz dostlar unutulmamalıdır.

Eskiden bayramlarda, yılbaşlarında harıl harıl tebrik yazardık. Biz yazmaktan usanır, PTT minicik tebrik zarflarını dağıtmada zorlanırdı…

60’lı yıllarda evlere telefon bağlanmadan önce, akrabamızla dostumuz ve arkadaşımızla konuşmak için PTT şubelerinde kuyrukta beklerdik. Şimdi teknoloji o kadar gelişti ki bazen akılsızlık yapan akıllı telefonlarımız var, mail adreslerimiz var, facebook’umuz, Whatsapp’ımız var.

Peki neden kullanmıyoruz.

Aşık Veysel der ki;

Dost dost diye nicesine sarıldım.
Benim sadık yârim kara topraktır.
Beyhude dolandım boşa yoruldum.
Benim sadık yârim kara topraktır.

Kültürümüzde büyük bir iz bırakan Aşık Veysel 1894 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuş 7 yaşında yakalandığı çiçek hastalığından dolayı gözleri kör olmuş, 72 yıl kör olarak yaşamıştır. Yazdığı duygusal şiirlerle dostluğu ve insanlığı ele almıştır.   Yukarıdaki dizeden de anlaşılacağı üzere Veysel gerçek dostlarını bulamadı, içini şiirlerine döktü…

Biz, genel kuralımızda da olduğu gibi gerçek dostluğu yaşatmak istiyoruz. Her biri bir yerde olan ilk okul arkadaşlarımızla zaman zaman haberleşiyoruz, bundan da mutluluk duyuyoruz. Siz de gerçek dostlarınızı “Yapacağımız bir şey var mı?” şeklindeki formalite sözlerle değil samimi sesinizle onlara moral vermelisiniz. Gerçek dostlarınız hepimizin manevi sermayesidir. Bu manevi sermayeyi, kuralların uygulanmasında zorlukların yaşandığı sonu görünmeyen şu kötü dönemde kullanınız. Sevgili dostlarım, geçirmekte olduğumuz kötü günlerin etkileri ile kaleme aldığım bir dizeyi sizlerle paylaşmak istiyorum:

BİR YIL DAHA

Yolları sarp, kayalık
Kum dolu, çakıl dolu, taş dolu

Bir yıl daha geçiyor
Hüzün dolu, acı dolu, yaş dolu

Evlere kapanıp maziye dalarak,
Bazen uzanıp bazen de yatarak
Ara sıra pencereden bakarak

Bir yıl daha geçiyor
Ümit dolu, sabır dolu, yaş dolu

Eşler dostlar unutuldu
Kâğıt bitti, kalem yoruldu
Şarkı sustu, türkü sustu, meşk durdu

Bir yıl daha geçiyor
Zulüm dolu, öfke dolu, kin dolu

Her şeye rağmen karamsar olmadan kendinizi çevremizi ve ülkemizi düşünerek kurallara uymalıyız.

Güzel günlere, dostlarımıza kavuşmak için gayret göstermeliyiz.

Eski dostlarımız

“Hayal meyal düşler gibi, yosun tutan taşlar gibi, uçup giden kuşlar gibi… “

olmamalı,

Aramak ve Aranmak mutluluğumuz olmalıdır…

(*)

Ankara Atatürk Lisesi 1957 yılı mezunlarından olan Gürşen SEVİNÇ 1939 yılında Akşehir’de doğmuş, İlköğrenimini  Akşehir’de Cumhuriyet İlkokulu’nda,  Ortaöğrenimini ise Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi’nde tamamlamıştır.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olup, memuriyet hayatına Emekli Sandığı’nda Fiş memuru olarak başladıktan sonra Daire Başkan Yardımcılığına kadar yükselmiştir.

Devlet İstatistik Enstitüsü’nün 1966-67 dönemi Matematiksel İstatistik Programı’nı takip ederek sertifika almış, 1978 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün davetlisi olarak Cenevre’de Aktüaryel incelemelerde bulunmuştur.

Askerlik dönüşü kısa bir süre Osmanlı Bankası’nda çalışmış,

Bağkur Genel Müdürlüğü’nde Aktüerya Dairesi Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 03.03.1983 Tarihinde emekli olmuştur.

1984 yılında GRUP OFİS MARKA VE PATENT A.Ş`ni kurarak Marmara ve İzmir Bölge Müdürlüklerini oluşturmuş, Başbakan Turgut Özal tarafından Başbakanlık Murakıbı olarak atanmış, TÜBİTAK’ın ve TÜBİTAK’a bağlı Marmara Bilimsel Araştırma Merkezi’nin iki yıllık, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki TÜSSİDE’nin dört yıllık denetim raporlarını hazırlamıştır.

Çimento Sanayi Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çemas A.Ş’de iki yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

4 Nisan 2002 Hitit Güneşi Gösteri Sanat Derneği’ni kurmuş ve Ankara’da Akşehir Sevenler Derneği AKSEVDER’in 6 yıl başkanlığını yapmıştır. 22 Nisan 2015 tarihinde Türk Musikisi Federasyonu’nu kurmuştur.

Gürşen SEVİNÇ, pek çok dernek ve kooperatifte, kurucu üyelik, yönetim ve denetim kurulu üyeliğine başkanlık yapmıştır.2014-2016 döneminde Derneğimizin Denetleme Kurulu Üyeliğini yapmıştır.

Mali Müşavir, Marka-Patent Vekili, Avrupa Patent Vekili  ve TOBB Patent ve Marka Vekilleri Meclis üyesidir.

Çeşitli yazı ve şiirleri   http://www.gursensevinc.blog/ adresinde yer alan Gürşen SEVİNÇ, Derneğimize her süreçte maddi ve manevi katkıları ile bizlere güç veren değerli bir Atatürk Liselidir.

--ws_like--